L-styleblog

Navn:
Sted: Oslo

tirsdag, oktober 31, 2006

Urban Outfitters





Urban Outfitters har en stund hatt en europeisk hjemmeside hvor vi er i norden også kan få klærene tilsendt. Butikkene i New York var helt fantastiske og hadde et enormt utvalg. Noe av det blir litt for ungt, men disse likte jeg iallefall veldig godt! (alle bildene er fra urbanoutfitters.co.uk)

Helgens outfit



Slenger med et par bilder av helgens outfit også.
På bilde 1: bluse fra Zara, vintage sko og Filippa K skjerf. Bilde 2: Singlet fra Monki, skjerf og veske fra H&M

Viktor og Rolf for H&M






Vet jeg er litt sent ute med å poste disse bildene, og at nesten alle andre har bilder fra kolleksjonen på bloggene sine allerede...men men. Her er iallefall mine favortitter! Kommer sikkert ikke til å få tak i et eneste plagg da jeg ikke har mulighet for å gå fra jobb. Husker det var ville tilstander da de lanserte Stella McCartney i fjor. Kom ned en time etter at de hadde åpnet og folk var helt i hundre. Fikk rasket med meg en nydelig kjole og en genser, heldigvis.







(PS: Sveisen til modellene var helt grusom, etter min mening...)

Nytt i garderoben



En stripede Filippa K genser og et par stygg-kule Kawasaki sko

Dagens outfit

Åi, nå er det lenge siden jeg skrev noe sist. Her er dagens outfit: min nye blå strikkekjole. Den er fantastisk behagelig å ha på og er i min absolutte favorittfarge!

onsdag, oktober 25, 2006

stilig par!


Kate Moss og Pete Doherty på makeradeball.
Litt av et par! (gettyimages)

Cape



Denne nydelige røde capen kunne jeg gjerne hatt. Søte puffermer og herlig farge! (bildene er fra thefashionspot.com)

Glemte buksa??


Jeg liker godt moten nå med genser-kjoler og korte skjørt, men her så det rett og slett ut som Mary-Kate hadde glemt buksa si...

Street art






Så på kustprogrammet "Safari" på NRK2 i går der de hadde en repotasje om street art. Rundt om i Oslo kan man se kunst og kul grafitti blant all taggingen. Jeg liker spesielt godt når de bruker sjablonger og sprayer rett på veggen. Det gir en kul effekt. Se rundt deg! Det finnes over alt! (bildene er hentet fra streetsy.com)

Streetstyle



Streetstyle fra London (facehunter), New York (theSartorialist) og Oslo (oslostil). Nydelige sko til jentene på de to første bildene og jeg digget hele outfiten til jenta fra Oslo (med grå kåpe)! Bravo!

Dagens outfit

Dette har jeg hatt på meg denne fine høstdagen: svart kjole, svarte strømpebukser, hvit og blå genser.

tirsdag, oktober 24, 2006

Andy Warhol






Øverst troner nok Andy Warhol sine bilder. Hans bilder og komposisjon er til stor inspirasjon!

Warhol beveget seg fra reklame- og moteverdenen og over i kunstverdenen mot slutten av 1950-tallet. Utover på 1960-tallet begynte han å lage malerier av berømte amerikanske produkter som suppeboksene fra Campbell og Coca-cola. Han gikk etterhvert over til silketrykk, idet han hadde et ønske om ikke bare å avbilde masseproduserte gjenstander, men også å masseprodusere kunsten i seg selv. Han leide inn en hel stab for å produsere kunsten i The Factory. Warhol lagde også portretter og reklamer på bestilling. Warhols bilder har en klar inspirasjon
Mellom 1963 og 1968 produserte Warhol mer enn 60 filmer, bl.a. Chelsea Girls, Empire State Building, Andy Warhols Dracula og Sleep. Han var også involvert i musikk. Blant annet adopterte han på 60-tallet Lou Reed gruppe Velvet Underground, og fungerte som en slags produsen for deres første album The Velvet Underground and Nico Warhol lagde også det kjente banan-designet for coveret på dette albumet.fra reklame og tegneserier.
(wikipedia)

Kunst






En av mine favorittkunstnere er Roy Lichtenstein.
Roy Lichtenstein ble født i storbyen New York i 1923. Han studerte ved Ohio State University, der han fikk en mastergrad innen kunst. Fram til 1957 arbeidet han i reklamebransjen.
Det de fleste av oss forbinder med Roy Lichtenstein, er hans gigantiske malerier med gjenskapelser av ulike tegneserie-striper. Han låner det visuelle språket, motivene og teknikkene til tegneseriene og omformer det til et eget kunstnerisk uttrykk. Å lage kunst av det som er populært i tiden, var noe som en del kunstnere begynte med i 1950- og 60-årene. Denne kunstretningen ble derfor kalt for popkunst. (kunstweb.no)

Kjoler og atter kjoler


En liten artikkel fra New York times om "uniforms-kjoler". Liker spesielt godt den beige oppe i venstre hjørne. Er på "evig" jakt etter den perfekte kjolen...

Mer jeanskjole



Har ikke glemt jeanskjolen ennå. Kom over et bilde av en jente med Acne kjolen, og den frister veldig...






Denne svarte, enkle Acnekjolen er jeg også veldig keen på. Bildet er hentet fra siggelicious.nettblogg.no/tjallamalla.se

Nice!


Nydelig kjole og boots. Skulle gjerne sett akkurat slik ut i dag...
(bildet er hentet fra thesartorialist.blogspot.com)

Dagens outfit

Uff, lite kreativ i dag, men dette hadde jeg iallefall på meg...

mandag, oktober 23, 2006

Baum und Pferdgarten





Herlig dansk design fra Baum und Pferdgarten. De har alltid mange lekre detaljer, fine stoffer og farger. Noen bilder i fra høstkolleksjonen:

Drageløperen


For tiden leser jeg en utrolig bra roman skrevet av Khaled Hosseini: Drageløperen.
Omtale: Året er 1975, og tolv år gamle Amir fra Kabul ønsker å vinne den årlige drageturneringen og dermed sin fars anerkjennelse. Amirs venn Hassan lover å hjelpe til. Hassan er tjenerens sønn, og tilhører en mindre ansett folkegruppe. Amir misunner likevel han naturlige mot, og ikke minst hans plass i farens hjerte. På turneringsdagen skjer det noe katastrofalt som gjør at guttene mister kontaktmed hverandre. Etter den sovjetiske innvasjonen flykter Amir og faren til USA, og først mange år senere vender Amir tilbake til Afganistan. Kanskje dette er hans sjanse til å gjøre opp for seg. Boken anbefales på det varmeste!

Dagens outfit





Dette hadde jeg på meg denne regntunge og grå dagen.